Těsto:
- 250 ml vody
- 80 ml oleje
- špetka soli
- 160 g polohrubé mouky
- 4 vejce
Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu, stáhneme plamen, nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na vařečku a hrnec.
Sundáme z plotny a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, pak přidáme 4 vejce a mixérem vmícháme do hladkého těsta.
Na pečíčí papír děláme cukrářským sáčkem malé kopečky.
Pečeme 20 minut na 200°C (do trouby si dolů dáme hrnec s vodou, aby nebyly větrníky vysušené).
Ihned po vytažení rozkrajujeme, jinak by pak drolily a šlo to těžko.
Krém:
- 150 g cukru (používám třtinový)
- 300 ml smetany/mléka
- 200 g másla
- 1 vanilkový pudink
- vanilkový cukr
Cukr zkaramelizujem,
zalijeme 200 ml smetany/mléka a rozvaříme, stále mícháme,
dokud se nerozvaří karamel.
Ve zbytku smetany rozmícháme pudink a uvaříme ho v smetaně/mléce s cukrem. Vmícháme 50g másla a necháme trochu vychladnout, dáme do
mixéru a šleháme do skoro vychladnutí. Všleháme zbývající měkké máslo a
vanilkový cukr.
Směsí naplníme cukrářský sáček a plníme větrníky. Můžeme na tento krém dát i šlehačku :)

Žádné komentáře:
Okomentovat